U potpunosti obnovljeni Vidrov pil u Peklenici, slijedi nastavak ulaganja

U potpunosti obnovljeni Vidrov pil u Peklenici, slijedi nastavak ulaganja

Podijeli

U potpunosti je obnovljen Vidrov pil u Peklenici. On je prepoznatljivi simbol središta Peklenice koji je 1927. podigla obitelj Vidra.

Kako je prošlo gotovo stoljeće od podizanja pila, brojne vremenske neprilike u kojima su uništavani i kipovi, posljedice zuba vremena bile su vidljive. Još prošle godine Grad Mursko Središće krenuo je u obnovu pila s podrezivanjem zidova i zaštitom od vlage, a ove je godine napravljena potpuna sanacija i obnova, kako zidova, tako i krova, a restaurirani su i kipovi. Osim što je time pil poprimio svjež i lijep izgled, spriječeno je i svako daljnje narušavanje njegova izgleda i sasvim je sigurno da će Vidrov pil još dugo vremena krasiti centar naselja.

U sanaciju i obnovu pila utrošeno je više od 100 tisuća kuna. To je samo nastavak ulaganja u Peklenicu, drugo po veličini naselje u sastavu Grada Mursko Središće.

Posljednjih se godina znatno ulagalo u razvoj društvene infrastrukture – obnovljen i opremljen je društveni dom. Ulagalo se u modernizaciju komunalne infrastrukture – postavljena je nova LED javna rasvjeta, uređene su ulice, obnovljene ili izgrađene nove pješačko-biciklističke staze, povećana su ulaganja u udruge. Ulaže se u opremanje dobrovoljno vatrogasnog društva. Započinje i projekt koji će značajno pojačati turističku ponudu, interpretirati početke vađenja nafte i značajno proširiti postojeći Spomen park naftaštva.

Sveukupna ulaganja u projekte na području naselja posljednjih godina iznose oko šest milijuna kuna. U 2021. godini u naselju Peklenica započet će jedan od najvećih infrastrukturnih projekata – aglomeracija Mursko Središće. Nakon što završe radovi na aglomeraciji, pokrenut će se postupak za izgradnju pješačko biciklističke staze Peklenica – Mursko Središće.

Podijeli