U MORH-u potpisan ugovor za opremu u vrijednosti od 312 milijuna kuna

U MORH-u potpisan ugovor za opremu u vrijednosti od 312 milijuna kuna

Podijeli

U Ministarstvu obrane potpisano je 36 ugovora sa 34 hrvatske tvrtke koje proizvode vojnu opremu za potrebe opremanja Oružanih snaga RH u vrijednosti od 312 milijuna kuna.

U odnosu na proteklu godinu iznos je veći za 32 milijuna kuna. Ministar obrane Damir Krstičević kaže:

“Hrvatski vojnik prepoznat je u svijetu po znanju, sposobnostima i neprocjenjivom iskustvu. A sada postaje prepoznat i po opremljenošću i po izgledu. Na taj način najbolje promoviramo proizovde hrvatske vojne industrije. Svjesni smo kako je, bez obzira na kvalitetu i na brend, potrebno nastaviti ulaganje u daljnji rast i razvoj hrvatske obrambene industrije”, istaknuo je ministar.

Sugestije proizvođača su da se osnuje centar koji bi se bavio istraživanjem novih materijala i opreme, čemu je i Krstičević sklon.

“Formiramo središte za borbenog vođu, središte za besposadne sustave, zapovjedništvo za kibernetički prostor. Konačno, jasno da nam je tu vrlo bitan taj neki odjel ili tijelo koje će se organizirano i sustavno baviti istraživanjem i razvojem i apsolutno to podupirem.”

Na pitanje ima li još skrivenih troškova u vezi s propalom nabavom borbenih aviona od Izraela i što očekuje od saborske rasprave na tu temu, ministar je odgovorio:

“Sve sam rekao po tom pitanju. U četvrtak u Saboru očekujem argumentiranu raspravu koja će biti u kontekstu hrvatske vojske, i to je sve.”

Podijeli