U Međimurju 3 oporavljene, a 4 novozaražene osobe koronavirusom

U Međimurju 3 oporavljene, a 4 novozaražene osobe koronavirusom

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Međimurje danas broji 3 oporavljene i 4 novopozitivne osobe od kojih su 3 osobe bile u samoizolaciji kao kontakti ranije pozitivnih osoba i jedan strani državljanin koji je testiran izvan Međimurske županije, ali joj se administrativno pribraja.

Trenutno je u Međimurskoj županiji 19 aktivnih slučajeva, dok se u samoizolaciji nalazi 68 osoba. 

Na snazi je i preporuka Stožera civilne zaštite Međimurske županije kojom se zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije ublažava obaveza nošenja maski za učenike osnovnih i srednjih škola, što znači da nošenje zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave u školama više nije obavezno. Maske su i dalje potrebne u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu.

Također je važno osigurati preporučenu distancu među učenicima. Ako se u nekoj školi pojavi zaražen učenik ili djelatnik, donosit će se posebne odluke za te pojedine škole, odnosno pojedine razrede u toj školi. Ova preporuka bit će na snazi do daljnjega, ako ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Također, završilo je razdoblje tijekom kojega je međimurski Zavod za javno zdravstvo donosio odluke o održavanju manifestacija na području naše županije. Donošenje odluka u nadolazećem razdoblju preuzet će Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Podijeli