U Hrvatskoj ponovno rekordan broj novozaraženih, dvije osobe preminule

U Hrvatskoj ponovno rekordan broj novozaraženih, dvije osobe preminule

Podijeli

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 96 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Aktivno je 728 slučajeva, od čega je 88 pacijenata na bolničkom liječenju, a četiri na respiratoru. Dvije osobe su preminule. U samoizolaciji su trenutno 4943 osobe.
U Gradu Zagrebu od jučer je 25 novozaraženih od koronavirusa, izvijestio je gradski stožer civilne zaštite. Aktivno je 286 slučajeva, a u samoizolaciji je 1445 osoba. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar poručio je da Zagreb nije žarište virusa:

“Žarište je, recimo, samostan u Đakovu, ali ne možete govoriti da je cijeli grad žarište. Od tih novooboljelih 25 osam je mogući izvor noćni klub, pet je novooboljelih osoba nejasne epidemiološke anamneze, 10 su kontakti ranije oboljelih osoba, imamo jedan uvoz iz Srbije i još jednu nejasnu dijagnozu”
U Požeško-slavonskoj županiji zaraženo je 25 osoba koji su kontakti dvoje ljudi koji su se vratili iz Njemačke. Koronavirus ušao je i u požešku Opću županijsku bolnicu gdje su zaražene dvije liječnice i dvije medicinske sestre – rekao je Željko Glavić, ravnatelj bolnice:

“Svih četvero su bili u kontaktu s jednom pacijenticom koja je bila na pregledu i koja nije imala u tom času na trijaži, nije bilo razloga za odbiti je i posumnjati, nije navodila nikakve sumnjive kontakte.”
Novih 12 slučajeva bilježi i Osječko-baranjska županija. Načelnik županijskog Stožera Goran Ivanović:

“Šest otpada na grad Osijek, četiri na Đakovo i dva na područje Dalja. Trenutno aktivno pozitivnih ukupno je 209, govorimo o broju unazad 10 dana. Hospitalizirano je u KBC-u Osijek 29 pacijenata, jedan manje nego jučer, bez pacijenata na respiratoru.”

Jednog novooboljelog bilježi i Bjelovarsko-bilogorska županija. Riječ je o muškarcu koji radi u Zagrebu. Epidemiologinja Vesna Grgić:

“U našoj županiji je stvarno još uvijek jako dobro, imamo troje pozitivnih, ali imamo sreću u nesreći da su oni ostvarili veliki broj svojih kontakata izvan naše županije.”
Novih pet slučaja zaraze bilježi Brodsko-posavska županija, dva Vukovarsko-srijemska, a nakon 75 dana Ličko-senjska županija ima tri nova slučaja zaraze. U Sisačko-moslovačkoj je jedna novooboljela osoba, dok u Splitsko-dalmatinskoj danas nema novozaraženih.

Podijeli