U Hrvatskoj 96 novooboljelih, ukupno 728 aktivnih slučajeva, preminule dvije osobe

U Hrvatskoj 96 novooboljelih, ukupno 728 aktivnih slučajeva, preminule dvije osobe

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Nacionalni stožer Civilne zaštite objavio je nove podatke o broju oboljelih od koronavirusa. U proteklih 24 sata Hrvatska bilježi 96 novooboljelih, što daje brojku od ukupno 728 aktivnih slučajeva. Od njih 728 trenutno je na bolničkom liječenju 88 pacijenata od čega 4 na respiratoru. Nažalost preminule su dvije osobe. Priopćenje Stožera prenosimo u nastavku.
“Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3008 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 112 preminulo, a 2168 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 4943 osobe.

Do danas su ukupno testirane 82 902 osobe, od toga 1465 u posljednja 24 sata.

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr .”

Podijeli