U Hrvatskoj 52 novozaraženih koronavirusom, Beroš: Situacija u Hrvatskoj jako dobra

U Hrvatskoj 52 novozaraženih koronavirusom, Beroš: Situacija u Hrvatskoj jako dobra

Podijeli

U Hrvatskoj 52 nova slučaja koronavirusa u zadnja 24 sata, broj aktivnih slučajeva je 515. Još je 75 osoba na liječenju, s dva pacijenta na respiratoru, od toga jedan u Splitu i jedan u Zagrebu. Do sada su testirane 79.104 osobe, od čega 921 u posljednja 24 sata, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj je još uvijek jako dobra, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš koji je obišao Brodosplit gdje su mu radnici pokazali koje su mjere uveli u borbi s koronavirusom. Tom prilikom je odgovorio kritičarima koji smatraju da se Hrvatska prerano otvorila.

“Mislim da su sve mjere brižno balansirane, da smo tražili pravi trenutak, lako je biti general poslije bitke i govoriti sada kako se moglo drugačije”.

Hrvatska za razliku od zemalja iz okružanja još uvijek ima najbolju situaciju, smatra Beroš.

“Vidite i sami što se događa u svijetu i okolnim zemljama, Hrvatska jako dobro stoji, ali smo potpuno svjesni da život mora teći dalje”.

Kritičari ionako nikada nisu zadovoljni i teško je udovoljiti svima, ističe Beroš.

“Ovo što je struka predložila tijekom cijele ove ugroze je i više nego adekvatno i ponosan sam na naše rezultate”.

Hrvatska trenutno ne razmišlja o potpunom zatvaranju kao prije par mjeseci, a iz dana u dan se pronalaze novi modeli borbe protiv koronavirusa, zaključuje Beroš.

Podijeli