U Hrvatskoj 280 novoobljelih, u izolaciji dva zagrebačka razreda

U Hrvatskoj 280 novoobljelih, u izolaciji dva zagrebačka razreda

Podijeli

Hrvatska danas bilježi novih 280 slučajeva zaraze koronavirusom, čime je trenutni broj aktivnih slučajeva 2103. Na bolničkom liječenju nalaze se 293 osobe od čega ih je 20 na respiratoru. Nažalost, 6 osoba je preminulo. Najteže stanje i dalje je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je 71 novooboljela osoba. U gradu Zagrebu pak, 27 novooboljelih, a u gradu je ukupno 478 aktivnih slučajeva, izvijestila je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda “Dr. Andrija Štampar”.

“Unutar ovih 27 zabilježena su dva pozitivna učenika u dvije osnovne škole. Posljedično tome, 44 učenika i jedan nastavnik dobili su mjere samoizoalcije. Trenutno je u tijeku epidemiološki izvid u jednoj srednjoj školi gdje smo zabilježili grupiranje simptoma. Danas će se provesti testiranja, pa ćemo o tome više izvijestiti sutra”, izvijestila je Šikić.
​HZJZ izdao je upute za rad učeničkih i studentskih domova. Uz opće upute o pojačanoj higijeni korisnika i djelatnika domova te samih prostorija, do daljnjeg su zabranjeni svi posjeti domovima. Uz izuzetak vlastitih soba i sanitarnih čvorova, u zajedničkim prostorijama nošenje maski je obavezno. Na otvorenom se ne nosi maska, ali treba izbjeći grupiranje veće skupine ljudi. U slučajevima zaraze ili pojave simptoma koronavirusa, studenti ili učenici moraju obavijestiti nadležne u domu, u što skorijem roku napustiti dom, a do odlaska iz doma su u izolaciji.

Podijeli