U Goričanu će osvanuti novi turističko rekreacijski centar Šuderica

U Goričanu će osvanuti novi turističko rekreacijski centar Šuderica

Podijeli

Nakon prve faze EU projekta „Two Rivers, one Goal“ novog turističko rekreacijskog centra Šuderice u Goričanu, slijedi druga faza koja uskoro počinje s realizacijom, a trajat će 24 mjeseca.

Provedbom projekta želi se osigurati razvoj konkurentnih i održivih turističkih atrakcija na postojećim prirodnim i kulturnim resursima pograničnog područja uz rijeke Muru i Dravu.

Fokus je na razvoju i nadogradnji zajedničkog hrvatsko-mađarskog turističkog proizvoda baziranog na održivom vodenom turizmu kojim će se privući više turista u regiju te osigurati stvaranje cjelogodišnje, raznolike, autentične i održive turističke destinacije. Uz već izgrađenu šetnicu uz ribnjak, postavljenu javnu rasvjetu, betonske stolove i klupe te uređen fitness sa spravama na otvorenom, sada će se infrastrukturno urediti posjetiteljski centar, odnos info točka koja će služiti kao izložbeni i interpretacijski prostor u svrhu poboljšanja ponude za posjetitelje Šuderice u Goričanu.

Također će se urediti odmorište za bicikliste, nabaviti hranilice za ptice, novi namještaj i tehnička oprema. Projekt je vrijedan nešto više od 2,5 milijuna kuna.

Podijeli