U 2 koraka do besprijekorno čiste perilice rublja

U 2 koraka do besprijekorno čiste perilice rublja

Podijeli

Perilica rublja s prednjim otvaranjem
1. Dvije čaše octa ili koncentrata soka od limuna ubacite u bubanj. Pokrenite ciklus pranja na najvišoj temperaturi kako biste uklonili mirise, mrlje i nakupljeni deterdžent u unutrašnjosti perilice. Pustite cijeli ciklus pranja da odradi do kraja.

2. Unutarnju stranu vrata kao i gumu na vratima prebrišite krpicom za čišćenje natopljenu octom kako biste uklonili tragove kamenca i nakupljene plijesni.

Nakon čišćenja ostavite vrata od perilice otvorena kako bi se u potpunosti mogla osušiti.

Budući da se ostaci kupovnog omekšivača nakupljaju u mašini, barem ga povremeno zamijenite s octom obogaćenim s nekoliko kapljica eteričnog ulja. Ne morate se bojati specifičnog mirisa octa, a odjeća će biti meka i perilica čista.
Perilica rublja s gornjim otvaranjem
Sve što će vam trebati je dva i pol decilitra izbjeljivača i dva i pol decilitra alkoholnog octa, a ako ste zabrinuti da bi izbjeljivač mogao biti prejak preskočite taj korak.

1. Napunite praznu perilicu vrućom vodom, kao da perete punu mašinu rublja. Dodajte izbjeljivač i pustite da mašina radi minutu kako bi se izbjeljivač izmiješao s vodom. Otvorite poklopac mašine i pustite da tako napunjena perilica stoji sat vremena. Nakon toga zatvorite poklopac i pustite da mašina napravi puni krug i izbaci vodu.

2. Kada završi, ponovite postupak, ali ovaj puta vrućoj vodi dodajte alkoholni ocat. Ostatak postupka isti je kao u prvom koraku.

Kada završite čišćenje ne samo da će unutrašnjost perilice odisati svježim mirisom, već ćete i na dodir osjetiti koliko je glatka i čista, a besprijekorno čisto ponovno će biti i vaše rublje.

http://zadovoljna.dnevnik.hr

Podijeli