Turnir Međimurec U-13 počinje u petak, stigla ekipa iz Japana

Turnir Međimurec U-13 počinje u petak, stigla ekipa iz Japana

Podijeli

Ovog petka započinje 21. izdanje najjačeg turnira dječaka u kategoriji U-13 u ovom dijelu Europe te su prve ekipe, od njih ukupno 16 počele dolaziti u Hrvatsku.

Prvi su stigli oni pred kojima je bio najduži put. Iz Japana na višesatni put u nedjelju je krenula tokijska Oxala, a do petka će im se pridružiti i preostale ekipe.

Podsjetimo, na turniru Međimurec U-13 sudjelovat će sastavi iz deset zemalja: Japana, Austrije, Češke, Poljske, Švedske, Švicarske, Srbije, Crna Gore, Italije i šest ekipa iz Hrvatske. I ove godine turnir će biti održan kroz tri dana, od petka 16. do nedjelje 18. kolovoza na dva igrališta; Međimurca u Pretetincu/Dunjkovcu i Tratama u Nedelišću.

Ekipe će biti podijeljene u četiri skupine, a u eliminacijsku fazu plasirat će se dvije najbolje ekipe iz svake skupine. Predsjednik kluba i organizacijskog odbora Mišel Ganzer rekao je kako je sve spremno za 21. izdanje turnira.

“Članovi organizacijskog odbora, pokrovitelji, simpatizeri i brojni navijači svojim radom, koji je posljednjih nekoliko tjedana bio cijelodnevni, uspjeli su posložiti sve dijelove i pripremili jedan odličan mozaik. Do petka ćemo još samo fino uglancati posljednje detalje, ali sve je spremno i turnir može početi” izjavio je. Govoreći o značaju turnira Ganzer je kazao kako o njemu najbolje govore sve one ekipe, ali i igrači koji su nekad sudjelovali na njemu.

“Jezgra igrača srebrne hrvatske reprezentacije iz Rusije 2018. nastupala je u Dunjkovcu/Pretetincu i već tada dala sugerirati kako će jednog dana napraviti velike stvari. Mateo Kovačić, Ivan Perišić, Lovre Kalinić, Andrej Kramarić, Tin Jedvaj, Ivan Strinić, Josip Pivarić, Marko Pjaca i brojni drugi ostavili su dubok trag u povijesti turnira” poručio je dodavši kako će brojne buduće nade hrvatskog, ali I svjetskog nogometa imati svoje vatreno krštenje upravo na međimurskom turniru U-13.

Govoreći o značaju turnira na široj europskoj, pa i svjetskoj sceni Ganzer je rekao kako je gotovo nevjerojatno da jedan ovakav turnir, ovako jak i kvalitetan se održava u jadnom malom mjestu u tako maloj regiji.  Mi se nosimo uz bok turnirima u Parizu, Amsterdamu ili Rimu, to je nešto nevjerojatno i dokaz je međimurske radišnosti i upornosti jer bez kontinuiranog rada i rasta ne bismo mogli dobiti pokroviteljstvo Hrvatskog nogometnog saveza i licencu UEFA-e” zaključio je.

Turnir će pratiti i brojne popratne manifestacije: sada već tradicionalnom popratnom turniru u malom nogometu na mantinele na kojem će sudjelovati nogometne škole iz Međimurja i Varaždina, zabavni park za mlade, izlagači koji će predstaviti međimurske autohtone proizvode te glazbeni program za starije.

Podijeli