Tradicionalna sajamska priredba “MESAP jesen 2019” okupila stotinjak izlagača

Tradicionalna sajamska priredba “MESAP jesen 2019” okupila stotinjak izlagača

Podijeli

Tradicionalna sajamska priredba “MESAP jesen 2019.” održala se ovog vikenda u Nedelišću te se 13. puta po redu predstavilo stotinjak gospodarstvenika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga s bogatom ponudom roba i usluga iz sektora poljoprivrede, ekologije, zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije i pčelarstva. Samih početaka ove manifestacije prisjetio se direktor MESAP-a Vitomir Kirić koji je istaknuo da je današnja brojka od stotinjak izlagača dokaz kvalitete sajma.

“MESAP jesen” jedna je u nizu manifestacija kojima se podržava zdrava prehrana i lokalni poljoprivredni proizvođači. Međimurje ima doista kvalitetne proizvode i važno je proizvođačima dati mogućnost da pronalaze nova tržišta, ne samo u Međimurju, već i van granica naše županije i države.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Otvorenju su nazočili i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.Suorganizator manifestacije je Udruga pčelara Međimurske županije Agacija koja je dodijelila priznanja s 13. međimurskog ocjenjivanja meda.

Na ovogodišnje ocjenjivanje pristigla su 62 uzorka meda koja su izloženi na sajmu, a njihovim proizvođačima dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane plakete. Uz to, u subotu je održano natjecanje “Medeni kolač” – ocjenjivanje najboljeg kolača od meda te je najboljim proglašen kolač Udruge Brest iz Podbresta, a održano je i natjecanje u jedenju čili papričica, dok je nedjelja bila rezervirana za natjecanje u jedenju ljutih hamburgera.

Pored izložbenog dijela sajma, tijekom dva dana manifestacije održavale su se edukativne radionice i predavanja što je bila odlična prilika za sve koji su željeli saznati novosti iz svog područja. Zbor “Josip Vrhovski” Nedelišće, KUU Zvon Mala Subotica i KUU Šandrovec glazbom su uveličali “MESAP jesen 2019”.

Podijeli