Tlo u Zagrebu opet podrhtavalo, iz EMSC-a poručili: Naviknite se!

Tlo u Zagrebu opet podrhtavalo, iz EMSC-a poručili: Naviknite se!

Podijeli

Tlo u Zagrebu sinoć je ponovno podrhtavalo, no osim u Zagrebu potres je ranije zabilježen i oko Rijeke, što je ukupno peti potres u posljednjih 65 sati, napisali su iz EMSC-a na Twitteru. Ipak Zagrepčani su ti koji su svojim dojavama i komentarima ponovno preopteretili njihov sustav, nakon čega su se oglasili iz EMSC-a.”15. rujna 2020. godine u 21 sat i 13 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice, priopćila je Seizmološka služba.

Popularna aplikacija EMSC ponovno ruši rekorde posjećenosti. Nakon novog potresa u Zagrebu, građani su ostavili 1196 komentara i to za podrhtavanje od 2.0 prema Rihteru. Čisto za usporedbu, nakon jučerašnjeg potresa od 6.4 po Rihteru u Rusiji, zabilježeno je tek osam komentara. Stoga je EMSC na Twitteru poslao poruku Zagrepčanima s prevedenim komentarima građana uz čuđenje što su stanovnici metropole toliko uzemireni nakon tako malih potresa:

“People in #Croatia upset with all these small felt quakes Dokle vise??? Taman za laku noć!! Ima li kraja?!?!!!!?! Čisto da nas podsjeti da je tu!” “To su najiritantniji izrazi ikada i ispadate smiješni i jadni. Trese se i trest će se još dok je Zemlje! Bilo bi vrijeme da se naviknete!” – stoji u njihovoj poruci, koja je nakon brojnih komentara, naknadno izbrisana s Twittera.

Podijeli