Tijekom Špancirfesta raznolik program na Trgu Miljenka Stančića

Tijekom Špancirfesta raznolik program na Trgu Miljenka Stančića

Podijeli

Organizatori Špancirfesta objavili su koncertni program na pozornici na Trgu Miljenka Stančića, navodeći da će ljubiteljima glazbe ponuditi široku lepezu stilova, izričaja, energije i ugođaja.

Program će u petak, 21. kolovoza, otvoriti bend Nouvelle Vague koji na tipično francuski artsy način, uz bogati utjecaj bossa nove, obrađuje stilove 70-tih i 80-tih godina 20. stoljeća.

U subotu, 22. kolovoza, u Varaždin stižu kultni ljubljanski Pankrti, začetnici punk pokreta u Jugoslaviji, a dan kasnije i Džambo Aguševi Orchestra, koji će na Špancirfest donijeti strastvene zvukove balkanske, romske i turske glazbe s primjesama jazza i swinga.

U ponedjeljak, 24. kolovoza, na Stančićevom trgu nastupit će ultra-moderna slovenska atrakcija The Stroj, koji kao instrumente koriste razne odbačene bačve, alate i dijelove strojeva, dok će dan kasnije nastupiti Miroslav Evačić i Čardaš Blues Band, a u srijedu, 26. kolovoza, švedski Movits! koji će predstaviti svoj swing-hop-hop zvuk.

U četvrtak, 27. kolovoza, u Varaždin će se vratiti francuska atrakcija La Fanfare en Petard, kojih se špancireri sjećaju po izvrsnom nastupu od prije nekoliko godina, dok će dan kasnije nastupiti francuski Alžirac Rachid Taha, proslavljen po miješanju rocka, popa i autentičnog alžirskog “Raï” zvuka.

U subotu, 29. kolovoza, špancirere će na Stančićevom trgu zabavljati Rambo Amadeus s Two Winnetous and one more, a posljednjeg dana Špancirfesta zagrebački pop bend Detour.

Svi koncerti na Trgu Miljenka Stančića bit će besplatni.

Podijeli