TIC Međimurje bio domaćin 4. Weblice – konferencije o web tehnologijama

TIC Međimurje bio domaćin 4. Weblice – konferencije o web tehnologijama

Podijeli

Web programeri i dizajneri ispunili su dvorane Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje na četvrtom izdanju Weblice – konferencije o web tehnologijama koja okuplja neke od najboljih regionalnih informatičkih stručnjaka

Iako su se po prvi puta naplaćivale ulaznice, ovogodišnja Weblica bila je najveća dosad. Sve karte za konferenciju su rasprodane te je u TIC-u bilo više od 150 sudionika – mahom web developera iz cijele regije. Na ovogodišnjoj konferenciji bilo je 16 predavača, dobro poznatih u IT miljeu, a u svojim su predavanjima govorili o tehnološkim područjima u kojima su najbolji.

Paralelno s konferencijom, u TICM-ovom laboratoriju održao se prvi 24-satni hackathon u Međimurju – Hacklica, u čemu je sudjelovalo 5 timova s ukupno 15 programera. Cijelo događanje fotografski su zabilježili Davor Žerjav i Davorin Mance iz Fotokluba Čakovec. Weblica je bila prilika steći nadogradnju znanja i poslovnih kontakata kroz ugodno proveden dan u idiličnom ambijentu bivše vojarne u Čakovcu. Pokrovitelji Weblice su Međimurska županija i Grad Čakovec, a održavanje konferencije podržava i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Podijeli