Svjetski kup: Damir Martin zlatni, Sinkovićima srebro

Svjetski kup: Damir Martin zlatni, Sinkovićima srebro

Podijeli

Damir Martin zlatni je u Plovdivu. U utrci samaca naš je veslač, srebrni s olimpijskih igara u Riju, na prvoj ovogodišnjoj regati veslačkog Svjetskog kupa u Bugarskoj osvojio prvo mjesto i to na impresivan način. Vodio je od početka do kraja, te je u cilju imao prednost od sedam sekundi nad Bjelorusom Pilipom Pavukouvim. Brončani je bio Finac Robert Ven.

Braća Sinković osvojili su srebro u Plovdivu izgubvši zlato od posade iz Srbije. U dvojcu na pariće bili su nepobjedivi, a od kad su promijenili disciplinu i prešli u,dvojac bez kormilara‘ braća ponekad završe na drugoj stepenici postolja.
Evo što su Valent i Damir rekli odmah nakon utrke.

“Malo je čudno kad osvojimo srebro. Nakon kvalifikacijske utrke znali smo da su Srbi brzi jer su pokazavili dobra vremena, ali smo očekivali da ćemo voditi bar u prvih tisuću metara i da će borba na kraju”, rekao je Valent Sinković.

„Zadnje tri godine smo se već pomalo naviknuli i da srebro osvajamo. Idemo sad dalje, imamo cijelu sezonu ispred sebe, Europsko prvenstvo je za tri tjedna i idemo tamo pokušat pobijedit“, poručio je Martin Sinković.

Utrku četveraca bez kormilara dobila je posada Poljske, a naši Tomislav Šain, Ivan Piton, Patrik i Anton Lončarić završili su četvrti s 8.20 sekundi zaostaka. Drugi su stigli Rumunji, a brocu su osvojili Austrijanci.

Podsjetimo da je jučer u utrci lakih samaca Luka Radonić zauzeo treće mjesto.

Podijeli