Na Svjetski dan radija u HAZU-u se održava 2. Hrvatski radijski forum

Na Svjetski dan radija u HAZU-u se održava 2. Hrvatski radijski forum

Podijeli

Na Svjetski dan radija, 13. veljače, u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti održat će se drugi Hrvatski radijski forum u organizaciji Udruge Hrvatski radijski forum i HUP – Koordinacije komercijalnih radio postaja. Tema je medijska strategija, koju dugo očekuju medijski djelatnici, nakladnici i struka općenito.

Medijska strategija još nije službeno predstavljena javnosti, pa će to na drugom Hrvatskom radijskom forumu učiniti ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, što je najavila za Media servis:

“Mi ćemo na tom forumu iznijeti osnovne smjernice medijske politike, nakon toga očekujem da ćemo u javnoj raspravi definirati i preporuke. Sam dokument želi na jedan strateški način i dovoljno širok da se mogu uklopiti svi dionici postaviti neke osnovne prioritete za razvoj medija u sljedećem razdoblju”, izjavila je Obuljen Koržinek. “U tom dokumentu ćemo se pozicionirati prema svi medijima”, objasnila je Obuljen-Koržinek.

“I javnima i komercijalnima, televizijskim i radijskim nakladnicima, ali i tisku, elektroničkim publikacijama i svim platformama na zahtjev. Naravno, i neprofitnim medijima koji su osnovani kao udruge i koji ispunjavaju drugu ulogu u tom medijskom prostoru”, rekla je ministrica kulture. Cilj organizatora je iz godine u godinu, na Svjetski dan radija, u sklopu Hrvatskog radijskog foruma, progovarati o aktualnoj problematici i izazovima s kojima se mediji suočavaju te tražiti rješenja. I ove godine skup se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića uz partnerstvo Vijeća za elektroničke medije, a medijski pokrovitelj je Media servis Global. Forumu će prisustvovati niz važnih medijskih djelatnika, predstavnici stručnih udruženja i nadležnih državnih, kao i akademskih institucija.

Podijeli