U Svetom Martinu na Muri održan projekt “Naše domaće, sada i ubuduće”

U Svetom Martinu na Muri održan projekt “Naše domaće, sada i ubuduće”

Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizirali su u Svetom Martinu na Muri drugi u nizu projekt „Naše domaće, sada i ubuduće“

U LifeClass Termama Sveti Martin održana su stručna predavanja na kojima su poljoprivrednici informirani o tome kako doći do EU novca za ruralni razvoj – za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu. Manifestacija se održava u svim županijama u Hrvatskoj, a sve kako bi se predstavili proizvodi po kojima je upravo taj kraj prepoznatljiv. Nakon radionice, održan je radni ručak s ministrom poljoprivrede. Ministar Tolušić je rekao da je ove godine osigurano 3,7 milijardi kuna za natječaje iz Programa ruralnog razvoja, a raspisati će ih tridesetak.

U Međimurskoj županiji je do sada ugovoreno 220 projekata, a isplaćeno 14 milijuna kuna. Sredstvima će se osim investicija u poljoprivredne djelatnosti financirati dogradnja dječjih vrtića, centar za djecu, dom kulture te sportske dvorane. Grivec je naglasio da se u Međimurju sustavno radi na pomoći poljoprivredi, OPG-ovima, s naglaskom na spajanje turizma i poljoprivrede. Ravnatelj agencije je rekao da oni u okviru svojih aktivnosti provode sustave označavanja hrvatskih poljoprivredno prehrambenih proizvoda, za mlijeko, meso, jaja, med, kruh i brašno. Napomenimo da ministarstvo programe ovog tipa provodi s ciljem promocije oznaka kvalitete, ali i s jasnim porukama – kupujte svježe, kvalitetne i kontrolirane proizvode domaćeg poljoprivrednog prehrambenog sektora. Spomenimo da je Međimursku županiju predstavljalo oko 40 izlagača, a projekt nakon Pitomače i Sv. Martina na Muri, kreće u Osijek.

Podijeli