Svečano obilježen Dan Grada Preloga

Svečano obilježen Dan Grada Preloga

Podijeli

Cjelodnevnim događanjima svečano je proslavljen Dan Grada Preloga. U prijepodnevnim satima obilježen je završetak radova u Novoj ulici u Čehovcu, otvorena je grobna kuća u Prelogu, otkriven je poklonac svetom Antunu u Ulici Matije Gupca, u pogon je puštena pametna klupa u centru Preloga te su obiđeni radovi na izgradnji sportske dvorane u Draškovcu

U popodnevnim satima, u prostorijama Gradske uprave Grada Preloga, potpisani su ugovori o donaciji vrijednih umjetničkih zbirki Danijela Režeka i obitelji Ivana Haramije Hansa Muzeju Croata insulanus. Služena je i sveta misa te su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Spomen ploči znamenitim Hrvatima priločke župe. Proslava Dana Grada završila je svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Domu kulture. Otvorio ju je Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga, koji je tom prilikom istaknuo da je uz konstituirajuću sjednicu, najvažnija bila posljednja sjednica Gradskog vijeća na kojoj je donesen proračun Grada Preloga za 2018. godinu, a koji iznosi 50, 9 milijuna kuna, što je za 45% više od aktualnog.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek naglasio kako je zadovoljan učinjenim u 2017., a kao najvažinije projekte u 2018. naglasio je obnovu gradskog dječjeg vrtića, projekt izgradnje Poduzetničkog centra, projekt geotermalne energije i uređenje marine u sklopu projekta aquakulture. Dodao je kako se u svim tim projektima ne smiju zaboraviti ljudi. Naglasio je kako Prelog mora biti primjer grada u kojem ljudi vole živjeti zato jer imaju uvjete i jer su zadovoljni svojim primanjima te je u tome posebno zamolio za pomoć gospodarstvenike. Svim su se prisutnima obratili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, ministar turizma Gari Capelli, saborski zastupnik Darko Horvat, međimurski župan Matija Posavec, a u ime prijateljskih međimurskih općina načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga. Državni tajnik Majdak u svom je govoru najavio financiranje Dječjeg vrtića Fijolica. Svojim su dolaskom Prelogu Dan Grada čestitali brojni drugi gosti i uzvanici te predstavnici institucija i javnih poduzeća s područja Grada Preloga i Međimurske županije.

Podijeli