Sve osobe koje dolaze iz Austrije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Španjolske, Engleske i...

Sve osobe koje dolaze iz Austrije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Španjolske, Engleske i slovenske pokrajine Bela Krajine moraju u samoizolaciju na 14 dana!

Podijeli

Iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije potvrdili su kako sve osobe koje dolaze iz Austrije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Španjolske, Engleske i slovenske pokrajine Bela Krajine moraju u samoizolaciju na 14 dana.

Međimurci koji se vraćaju u Hrvatsku, moraju u 14-dnevnu karantenu zbog borbe protiv širenja koronavirusa. Samoizolacija podrazumijeva boravak u svojoj kući bez kontakta s drugima, a kontakt s ukućanima mora biti minimalan.

U tih 14 dana, osoba treba ostati u jednokrevetnoj sobi, izolirati se od ukućana, soba se treba provjetravati i dezinficirati, a posebice nakon što je osoba bila u kupaonici. Ostali se ukućani trebaju udaljiti te ne bi smijelo biti bliskog kontakta, grljenja i ljubljenja sa ostalim članovima obitelji. To je ono što se preporučuje radi zaštite zdravlja, ne samo ukućana, već i ostalih građana.

Osobe u samoizolaciji ne smiju izlaziti iz kuće te se ne smiju miješati sa ostalim ljudima. Termin samoizolacija koristi se kada osoba koja nema nikakve simptome bolesti ostaje u kući 14 dana. To je period koji je okarakteriziran kao period inkubacije, odnosno period u kojem bi se, u slučaju infekcije, trebali pojaviti simptomi bolesti. 

Podijeli