Sva djeca od ponedjeljka mogu u čakovečki dječji vrtić “Cvrčak”

Sva djeca od ponedjeljka mogu u čakovečki dječji vrtić “Cvrčak”

Podijeli

Čakovečki dječji vrtić Cvrčak je na svojim mrežnim stranicama objavio kako sva djeca od ponedjeljka mogu u vrtić.

Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, mole roditelje da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti, ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako su zaraženi koronavirusom te da ne dovode dijete u ustanovu ako ono ima simptome respiratorne bolesti.

Roditelji će moći dovoditi djecu u vrtić i naknadno, odnosno poslije ponedjeljka. Kada dovode djecu u vrtić, preporučuje se koliko je moguće da roditelji ili druge osobe u pratnji djeteta izbjegavaju ulaziti u ustanovu. Ispred ulaza u ustanovu, svim se osobama savjetuje da drže međusobni razmak. U pratnji jednog djeteta vrtićke dobi uvijek je samo jedna odrasla osoba.

Roditelj isključivo može dovesti dijete do 9 sati, nakon čega se vrtić zaključava. Ulazna vrata otvaraju se na poziv telefonom ili zvonom tijekom radnog vremena. Dijete na ulazu preuzima odgojitelj, odnosno stručni suradnik, odvodi ga do garderobe gdje obuva papuče, skida jaknu te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u skupinu.

Roditelji imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u vrtić.

Djeci s teškoćama, također se omogućuje uključivanje u predškolske ustanove.

Podijeli