Supružnicima Hoblaj i Kristijanu Srpaku dodijeljena Povelja Međimurske županije

Supružnicima Hoblaj i Kristijanu Srpaku dodijeljena Povelja Međimurske županije

Podijeli

Supružnici Marina i Vladimir Hoblaj te policijski djelatnik Kristijan Srpak ponos su Hrvatske i Međimurja, ljudi koji su svojim dobrim djelima dokazali da su istinske vrijednosti humanost, poštenje i dobrota temelj zdravoga društva kojemu treba težiti.

Župan  Međimurske županije Matija Posavec, sa svojim zamjenicima je povodom nagrade „Ponos Hrvatske“ upriličio prijem na kojem je supružnicima Hoblaj i Kristijanu Srpaku uručena i Povelja Međimurske županije kako bi im još jednom zahvalio na humanosti, plemenitosti i primjeru koji pružaju čitavom društvu.

Kristijan Srpak pretrčao je stotine kilometara kako bi bolesnom dječaku Ivanu Sabolu prikupio sredstva za transplantaciju bubrega u Padovi. Marina i Vladimir Hoblaj, supružnici iz Murskog Središća imaju šestero posvojene djece, a tijekom godina u njihovoj obitelji bilo je smješteno 10- ero udomljene djece.

“Budite uvjereni da ste nas i ljude diljem Međimurja i Hrvatske potaknuli da svatko na svoj način pomognemo kome i koliko možemo i zajednički pridonesemo izgradnji zdravoga društva kojemu istinski težimo.“ rekao je tom prilikom župan Posavec koji im je uručio Povelje i simbolične poklone.

Povelja Međimurske županije predviđa i nagradu u iznosu od 2.000 kuna koja će supružnicima Hoblaj dobro doći za pokrivanje dijela troškova brojnih izvannastavnih aktivnosti u kojima djeca obitelji Hoblaj aktivno sudjeluju, dok će Kristijan Srpak čitav iznos uplatiti svom malom prijatelju Ivanu za daljnje liječenje. „Ponos Hrvatske“ nagrada je namijenjena ljudima koji svojim djelima i nesebičnošću stvaraju pozitivno ozračje u široj zajednici te potvrđuju ljudskost kao jednu od trajnih vrijednosti.

 

Podijeli