Studenti Međimurskog veleučilišta na terenskoj nastavi u Starom gradu

Studenti Međimurskog veleučilišta na terenskoj nastavi u Starom gradu

Podijeli

U utorak 22. siječnja 2019. godine studenti druge i treće godine stručnog studija održivog razvoja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu posjetili su Stari grad Čakovec.

U sklopu terenske nastave, budući inženjeri održivog razvoja, pod vodstvom prof. Jasmine Ovčar, obišli su građevinsku zonu u perivoju Zrinski i radove na trenutno najkompleksnijoj obnovi zaštićenog nepokretnog kulturnog dobra u Hrvatskoj – obnovi i revitalizaciji fortifikacije Starog grada Čakovec koja će u 2020. godini otvoriti svoja vrata kao novi Muzej nematerijalne baštine Međimurja, pod imenom „Riznica Međimurja“.

Studente je gradilištem provela ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan i objasnila im do sada obavljene zahvate na gradnji, kao i buduće funkcije pojedinih dijelova zgrada. Detaljnije tehničke finese oko tehnika gradnje objasnio im je voditelj gradilišta Mladen Stecević.

Posjet će rezultirati s dva seminarska rada i jednim završnim radom na temu obnove i revitalizacije Starog grada u Čakovcu. Svaka pohvala studentima za pokazani interes, te je već dogovoren novi posjet za 6 mjeseci kako bi se ustanovio napredak radova.

Više pročitajte ovdje.

Podijeli