Stručne službe na terenu spremne za ovogodišnje izdanje Ultra Europe Split

Stručne službe na terenu spremne za ovogodišnje izdanje Ultra Europe Split

Podijeli

Sve je spremno za sedmo izdanje Ultra Europe festivala koji u petak počinje u Splitu. Sve stručne službe su na terenu, a policija nema informacije o mogućoj ugrozi.

Zbog velikog broja posjetitelja, Ultra Europe festival u Splitu spada u kategoriju visoko-rizično javno okupljanje. Ipak, policija je spremna i angažiran je dovoljan broj njihovih službenika, poručuje Ivica Franić načelnik splitske policije koji očekuje da će osiguranje biti na visokoj razini.

“Do sada smo bili na Poljudu, no promjena lokacije nam neće predstavljati dodatne probleme, jer je policijski posao uvijek isti”.

Cilj splitske policije je osigurati sigurnost svih građana, turista i posjetitelja Ultra Europe festivala, napominje voditelj odjela prevencije Paško Ugrina.

“Cilj je redukcija zlouporabe opojnih droga, prevencija imovinskog kriminaliteta i neprimjereno ponašanje na javnim mjestima. Cilj je poslati poruku da se ne možemo dovesti u situaciju da ne trpimo pojedince ili anarhiju”.

U sigurnosni aspekt organizacije festivala uključena je i Javna vatrogasna postrojba Split, a promjena lokacije za njih ne predstavlja nikakvu opasnost u odnosu na Poljud, kaže zapovjednik Ivan Kovačević.

“Ovo dežurstvo će nam čak biti lakše odraditi, jer je prostor puno otvoreniji i veći. Danas smo odlučili da će nam za ovo dežurstvo biti potrebna cijela vatrogasna smjena, od ukupno 18 ljudi”.

Za vrijeme trajanja Ultre na terenu će biti i dovoljan broj medicinskog timova, napominje doktor Leo Luetić, ravnatelj Županijskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

“Apleiram na sve posjetitelje da festival shvate kao mjesto dobre zabave i provoda, da ne koriste nedozvoljena sredstva, da slušaju upute naše policije, da sve prođe u redu i da to bude ogledni primjer dobre zabave i veselja”.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić očekuje dobre rezultate ovogodišnje Ultre i bolju posjećenost nego lani.

“Prema informacijama organizatora ovogodišnja Ultra će biti posjećenija nego lani, pa se ne očekuju nikakvi negativni efekti što se tiče posjećenosti, čak dapače, kažu da je ova lokacija kvalitetnija, jer će njima logistički biti lakše ostvariti neke aktivnosti”.

Podijeli