Što točno radi HAC-ovka koja voli piti i juriti?

Što točno radi HAC-ovka koja voli piti i juriti?

Podijeli

IVANA Tena Gotovac, zaposlenica HAC-a koja je pijana autom ubila tinejdžericu, radi kao referentica prodaje pretplate. U naplatnoj postaji Dugopolje prodaje pakete ENC-a i ENC uređaje

Njena plaća, kako doznajemo iz nekoliko izvora, iznosi oko 6 tisuća kuna.

Donedavno je bila povjerenica Nezavisnog cestarskog sindikata za naplatnu postaju Dugopolje.

Više nije povjerenica sindikata

Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata, za Index je ispričao kako ona više nije povjerenica sindikata.

Rekao nam je da je prije petnaestak dana za povjerenika sindikata za Dugopolje izabrana druga osoba. Također, Stanić je za Index dodao kako je Gotovac vozila privatni auto.

“Nema ona službeni auto. Njena funkcija u sindikatu je bila volonterska”, rekao nam je.

Pokosila studenticu

Podsjetimo, ova zaposlenica Hrvatskih autocesta je svojim Audijem u utorak navečer na pješačkom prijelazu u Splitu usmrtila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić iz Čapljine, i to prolaskom kroz križanje dok je za njen smjer vožnje bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu, a nakon toga je pobjegla s mjesta nesreće.

Lagala policiji kad su je našli

Nesretna studentica je od siline udara odbačena 10-15 metara, a na mjestu nesreće nisu pronađeni tragovi kočenja.

Kad je policija oko 3 sata ujutro pokucala Teni Gotovac Soldić na vrata, ona se branila tvrdnjom da nije ona vozila automobil te da joj je Audi ukraden baš te večeri.

No policija je vrlo brzo dokazala da njezina priča ne drži vodu, u čemu su pomogli iskazi svjedoka. Osim toga, prema zasad nepotvrđenim iskazima svjedoka, pijana HAC-ovka navodno se “utrkivala s jednim taksijem na način da ga je pretjecala i ubacivala se u prometnu traku ispred njega”, javlja Slobodna Dalmacija.

Ivana Tena Gotovac na svom Facebook profilu redovito objavljuje fotografije s alkoholom

Danas se o nesreći oglasio i HAC, čija je zaposlenica izazvala nesreću. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na medijski interes o djelatnici HAC-a, koja je sudjelovala u teškoj prometnoj nesreći u utorak navečer u Splitu, u ime Uprave i svih radnika HAC-a obitelji tragično preminule studentice izražavamo duboku sućut.

Isto tako naglašavamo da HAC kao niti jedan drugi poslodavac nema utjecaj na ponašanje svojih djelatnika izvan radnog vremena niti je u ingerenciji bilo kojeg poslodavca ocjenjivanje ponašanja izvan radnog vremena, a koje nije u vezi s radnim odnosom.

HAC kontinuirano radi na povećanju sigurnosti prometa, stoga nam je posebno teško kada je naš djelatnik sudionik nesreće sa smrtnom posljedicom, a naročito pod ovakvim okolnostima.

Ukoliko se temeljem daljnjih postupanja nadležnih tijela utvrde okolnosti koje opravdavaju poduzimanje radno-pravnih mjera prema djelatnici, HAC će postupiti sukladno Zakonu o radu i internim aktima Društva”, priopćili su.

index.hr

Podijeli