Srijeda u Muzeju: Himalaja Stipe Božića

Srijeda u Muzeju: Himalaja Stipe Božića

Podijeli

U sklopu programa Srijeda u Muzeju večeras će u varaždinskoj palači Herzer biti otvorena izložba pod nazivom Himalaja Stipe Božića.

Izložba obuhvaća fotografije, alpinistička pomagala, ali i različite religijske, tradicionalne i uporabne predmete koje je naš proslavljeni alpinist donio sa svojih ekspedicijskih putovanja penjući se na najviše planinske vrhove Himalaja, na području Nepala, Tibeta i Pakistana.

Uz Stipu Božića, autora fotografija i teksta u katalogu Himalaja, u realizaciji izložbe sudjelovala je kustosica Ivana Vuković iz Etnografskog muzeja u Splitu, a suradnice za pripremu izložbe u Varaždinu su Jelena Rančić i Dina Missoni iz Gradskog muzeja Varaždin. Izložba će biti otvorena u 19 sati, a s početkom u 20 sati Stipe Božić će u multimedijskoj dvorani palače Herzer održati i prigodno predavanje.

Tijekom trajanja izložbe, do 5. srpnja, prodavat će se letak Himalaja Stipe Božića po minimalnoj cijeni od 5 kuna, a sav novac prikupljen od prodaje bit će uplaćen na žiro-račun UNICEF-a za pomoć djeci u Nepalu, kojeg je nedavno pogodio katastrofalni potres.

Podijeli