ŠRD ŠTUKA DONJA DUBRAVA Uspješan završetak 2019. godine i još jednog 4-godišnjeg...

ŠRD ŠTUKA DONJA DUBRAVA Uspješan završetak 2019. godine i još jednog 4-godišnjeg mandatnog razdoblja

Podijeli

Ribiči SRD Štuka iz Donje Dubrave zaokružuju završetkom 2019  – te godine još jedno četverogodišnje mandatno razdoblje. To znači i sumiranje dosadašnjih rezultata, jer u veljači 2020. slijedi izborna skupština, ako ne i prije.

Ovo Društvo je specifično po tome jer se u proteklom razdoblju više orjentirala na tradicijski način lova ribe i tako okupljalo srodna društva iz susjednih mjesta i podravskog Legrada.

Kad govorim o tradicijskom načinu lova ribe, to znači ta nije cilj količinski hvatati ribu, već na način da ona postane tradicijski specijalitet, kako prilikom ulova, tako i u načinu pripremanja. Upravo ovu godinu se i radilo na taj način, pa se ribiči mogu pohvaliti da su izazvali veliki interes na Danima Dobravskog ljuka, gdje se riba, kao specijalitet odlično uklopila.

I okolna ribička društva imaju svoja autohtona tradicijska natjecanja, a ribiči Štuke imaju natjecanje Ščukin grunt, lov ribe na starinski način. Osim što su realizirali sve zacrtane aktivnosti, ribiči su se i ovu godinu pobrinuli da se fond ribe što više očuva i zbog toga je na snazi zabrana lova osim štapom i udicom, jer fond ribe se čuva u zimovalištu koje se proteže 500 metara uzvodno I nizvodno od donjodubravskog mosta i pod budnim je okom dobravskih ribiča.

Podijeli