Srbija Hrvatskoj uručila prosvjednu notu zbog napada u Splitu

Srbija Hrvatskoj uručila prosvjednu notu zbog napada u Splitu

Podijeli
Nakon subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene Zvezde na splitskoj rivi uhićena su tri napadača, a za dvojicom policija još traga. A srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić uputio je Hrvatskoj prosvjednu notu.
Ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je duboku zabrinutost i razočarenje zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde, objavljeno je na službenoj mrežnoj stranici MVP-a Srbije. Notu je komentirao hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Koliko je meni poznato, našem diplomatskom predstavniku u Beogradu je uručena nota. Također, koliko mi je poznato, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije tražilo je hitnu istragu, identifikaciju i kažnjavanje počinitelja. Što se tiče kvalifikacije djela, to je nešto što će policija zajedno sa DORH-om definirati i donijeti odluku o tome”, rekao je Božinović.Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne bi pomogao vaterpolistima Crvene Zvezde, ni drugima u budućnosti, ako bi zbog napada na njih u Splitu “izbacio bijes iz sebe” već je pozvao Hrvatsku da “svi zajedno poštujući razlike i drugačije pogled na prošlost gradimo drugačiju budućnost”.Dodao je da je poprilično siguran da se to ne bi dogodilo u Beogradu.

Podijeli