SRBI SU ZGROŽENI: ‘Ovo je svinjizam. U subotu su se obrukali, a...

SRBI SU ZGROŽENI: ‘Ovo je svinjizam. U subotu su se obrukali, a u nedjelju pokazali da je Split bogat huliganima’

Podijeli

U jeku subotnjeg nemilog događaja u Splitu uoči utakmice Mornara i Crvene zvezde u regionalnoj ligi, kad su napadnuta trojica vaterpolista srpskog kluba jer su se mirno šetali i ispijali kavu na Rivi u trenirci spomenutog beogradskog kluba, Torcida se oglasila pjesmom pred kraj jučerašnje utakmice 20. kola HNL-a između Hajduka i Lokomotive na Poljudu (2-1), a kojom je vrijeđala Crvenu Zvezdu.

“O zvezdo zvezdana, ti ku*vo je*ana’, je*o te Velež je*ali te svi, a najviše Splićani”, stihovi su Torcidine pjesme. Inače, ova pjesma datira još iz Jugoslavije i navijači ostalih klubova poput Dinama, Partizana itd. imaju svoju verziju iste.

Srpski mediji s velikom pozornošću popratili su napad na vaterpoliste kao i sva događanja u Splitu koja imaju veze s napadom. Pa su tako, s podosta zgražanja, tamošnju javnost izvjestili o vrijeđanju Torcide Crvene Zvezde…

Srpski tabloid Blic tako je napisao:

“Nema bolje riječi – svinjizam! Splitski huligani brutalno uglas vrijeđali Zvezdu poslije sramotnog napada na vaterpoliste”, stoji u naslovu teksta u kojem autor opisuje događaj riječima:

“Splićani su se u subotu neviđeno obrukali kada je grupa divljaka napala vaterpoliste Crvene zvezde koji su sjedili u kafiću na Rivi. Igrač našeg kluba Aleksandro Kralj dobio je nekoliko udaraca, dok su Dušan Vasić i Miloš Maksimović uspjeli se izvući neozlijeđeni, a poslije ovog sramotnog incidenta svi u Hrvatskoj su prali ruke i odgovornost prebacivali na huligane. A da je Split bogat huliganima potvrđeno je i u nedjelju navečer. Još jednom”.

Kurir na sličan način piše o vrijeđanju Crvene Zvezde na Poljudu…

“Brutalne uvrede Torcidinih huligana, čitav stadion im je pljeskao.

Telegraf također nije propustio izvjestiti o ovom događaju…

net.hr

Podijeli