SPORTSKE IGRE MLADIH Veliki Kinder turnir u uličnoj košarci stiže u Čakovec

SPORTSKE IGRE MLADIH Veliki Kinder turnir u uličnoj košarci stiže u Čakovec

Podijeli
Foto: eMedjimurje

Veliki Kinder turnir u uličnoj košarci stiže u Čakovec.

Održat će se sutra u 10 sati na Trgu Republike. Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u ovoj se godini održava po 24. put od 1996. godine.

U središtu svih proteklih godina su djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova – malom nogometu, nogometu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, stolnom tenisu, šahu, graničarima i atletici.

Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. Pobjednici turnira plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Splitu.

U proteklih 24 godine, Plazma Sportske igre mladih okupile su preko 1 700 000 djece i mladih.

Podijeli