SP: Sandra Perković lako u finale diska; Kubanke neće dobro spavati zbog...

SP: Sandra Perković lako u finale diska; Kubanke neće dobro spavati zbog mene

Podijeli

Sandra Perković suvereno se plasirala u finale diska na Svjetskom atletskom prvenstvu.

U katarskoj Dohi najbolja svjetska diskašica je u drugoj kvalifikacijskoj grupi već u prvoj seriji prebacila normu od 63 metra, sprava je pala na 65.20 i mogli bi reći, kolokvijalno, da je to bio jedan dobar dan u uredu Sandre Perković.

„Bez stresa ušla sam u finale, koje je u petak. Osjećam se odlično i u dobroj sam formi. Idem se sada odmoriti, odraditi terapije i trening pred finale, a tamo što Bog da. Priželjkujem si 65 metara u prvoj seriji, a nakon toga je sve moguće“, poručila je Perković.

Sandra je imala treći rezultat kvalifikacija, ispred nje bile su njene najveće konkurentice za medalju, Kubanke, Jaime Perez sa 67.78 i Denia Caballero sa 65.86.

„One su svjesne da u kvalifikacijama nikad ne dolazim potpuno spremna i sada kad sam lako riješila ulaz u kvalifikacije onda se svašta može očekivati u finalu. Možda misle da ja neću dobro spavati zbog njih ali ja mislim da one neće dobro spavati zbog mene“, najavila je dvostruka svjetska prvakinja.

Druga naša diskašica 19-godišnja Marija Tolj imala je tri neispravna hica.
„Kad te trema uhvati onda je gotovo i ne možeš se boriti protiv toga. Kao da nisam mogla držati disk, nemaš osjećaj. Vrtiš se po krugu i misliš da će dobro to krenuti, a kad pogledaš u njega onda vidiš da nije izašao i da ne leti“, rekla je europska prvakinja do 23 godina starosti.

Finale je sutra s početkom u 20 sati, a danas kreće Filip Mihaljević u kvalifikacije bacanja kugle.

Podijeli