SLOVENIJA U TRANSU, SRBIJA SE TEŠKO MIRI S PORAZOM I SUĐENJE PROZIVA...

SLOVENIJA U TRANSU, SRBIJA SE TEŠKO MIRI S PORAZOM I SUĐENJE PROZIVA – SKANDALOZNIM!

Podijeli

Košarkaši Slovenije osvojili su naslov europskih prvaka nakon što su u nedjelju u Istanbulu u finalu Eurobasketa pobijedili Srbiju sa 93-85 (20-22, 36-25, 15-20, 22-18). To je prva medalja za Sloveniju na europskim prvenstvima, i odmah zlatna

Junak slovenske pobjede Klemen Prepelič je nakon utakmice kazao.

– Kad sam vidio da Dončić udara glavom u reklame, da plače, da su Gogija Dragića uhvatili grčevi, znao sam da moramo Jaka Blažić, Nikolić i ja povući. Bio je tu i Randolph sa sjajnom obranom, a važna je ona ukradena lopta Nikolića nakon koje je zaradio nesportski faul. Još uvijek nismo svjesni što smo napravili.

Izbornik Srbije Saša Đorđević nije se mirio s porazom, iako je bio na krivom tragu…

– Nismo imali jednake uvjete na parketu, a neke odluke bile su direktno usmjerene protiv nas. Neke stvari u posljednjih nekoliko minuta ne bi se smjele dogoditi na ovakvom prvenstvu, na ovom nivou. Ali, to nije izgovor, čestitke Sloveniji, Dragić je obojio ovo prvenstvo, Dončić također, a Prepelič finale – rekao je Đorđević i objasnio:

– Pogledat ćemo snimku utakmice. Mi smo poslije utakmice s Rusijom već napravili zapisnik, bilo je čak 18 spornih situacija! Bilo je situacija, ako se svira Bobanu Marjanoviću nešto, zašto se ne svira i Gašperu Vidmaru ispred naše klupe? Potpuno ista situacija! I to ćete vidjeti na snimci. To je ono što sam ja rekao igračima u svlačionici. Rekao sam im: ‘Svaka vam čast, momci, ali niste dobili jednaku šansu da se borite za medalju’. Trojica sudaca bila su na parketu, veliki ofenzivni faul na Lučiću nije sankcioniran kako treba. Zaslužili smo jednaku šansu da se borimo za zlato, nismo je dobili u posljednjim minutama – rekao je Đorđević.

Priču o skandaloznom suđenju u finalu prenose brojni srpski mediji, ali ostaje činjenica da su Slovenci igrali najljepšu košarku na prvenstvu i da su na kraju bez dva najbolja igrača u posljednjim minutama zasluženo osvojili Eurobasket.

Goran Dragić izabran je za MVP-a Eurobasketa 2017., što je očekivana odluka. Vjerojatno bi je Dragić ponio i da je Slovenija izgubila finale. U najboljoj petorci je osim Dragiča još jedan Slovenac, 18-godišnji Luka Dončić, a tu su još Rus Aleksej Šved, s 24,3 poena u prosjeku najbolji strijelac Eurobasketa, zatim Bogdan Bogdanović i, naravno, veliki Španjolac, Pau Gasol.

sportske.jutarnji.hr

 

 

Podijeli