Slobodan Praljak je preminuo. Potvrđene sve kazne, ukupno 111 godina zatvora

Slobodan Praljak je preminuo. Potvrđene sve kazne, ukupno 111 godina zatvora

Podijeli

Slobodan Praljak preminuo je danas nakon što je tijekom izricanja pravomoćne presude bosanskohercegovačkoj ‘šestorci’ popio nešto za što je sam rekao da je otrov. Žalbeno vijeće Haaškog suda bilo je potvrdilo ranije izrečene kazne Jadranku Prliću, Bruni Stojiću i Slobodanu Praljku kada se dogodio incident. U nastavku izricanja potvrđene su kazne i Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću tako da je šestorka dobila ukupno 111 godina zatvora

Nakon što je čuo da je pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora, general Slobodan Praljak popio je nešto iz male bočice, sjeo na svoj stolac i odmah poprimio izgled lica kao da je u bolovima i mukama. Izricanje presude je prekinuto stankom, a Praljak je poslije izveden iz zgrade u vozilu hitne pomoći.

Čuvši presudu i izrečenu kaznu za sebe, Praljak je, i dalje stojećki, izjavio: – Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu. Dok je Praljak pio iz bočice, u toj sekundi na galeriji sudnice čuo se jedan glasni polukrik: “Neee”.

vecernji.hr

Podijeli