Škoro: Milanovićeva izjava je skandalozna

Škoro: Milanovićeva izjava je skandalozna

Podijeli

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro je s koalicijskim partnerima Zelenom listom posadio dva javora na jednom OPG-u kao, kako kaže, zalog za budućnost. Nada se, ako bude sve kako je zamislio i da sudjeluje u vlasti, da će se za nekoliko godina na ljuljačkama na tim javorima ljuljati djeca, odnosno da će u Hrvatskoj porasti natalitet umjesto da ljudi odlaze.

Rekao je da pregovara s vukovarskim gradonačelnikom i bivšim HDZ-ovcem Ivanom Penavom da bude nositelj 5. izborne jedinice Domovinskog pokreta. Osvrnuo se i na propale koalicijske pregovore s Mostom. “Žao mi je, volio bih da smo se dogovorili, ali dogodi se to”, rekao je Škoro.

“Nadam se da to ne znači da ćemo biti jedni protiv drugih, nego će se svatko zalagati za svoj politički program, a potom ćemo opet morati sjesti i razgovarati. Za prolivenim mlijekom nema plakanja, bez jednog rezanca može se napraviti juha, ili učinjenom djelu mane nema. Tako je, kako je.”

Skandaloznom smatra izjavu predsjednika Zorana Milanovića u intervjuu Dnevnika Nove TV da možda neće glasati na izborima kako bi ostao neutralan.

“Kakva neutralnost, glasovanje je građanska dužnost i obveza. To je još jedna u nizu poruka gospodina Milanovićeva kojih ćemo se naslušati u budućnosti u kojima šalje te svoje osebujne, karakterne poruke. To je skandalozna poruka mladima da predsjednik države neće izaći na izbore da se ne bi opredijelio za nekoga, pa neće nitko znati za koga je glasao, glasanje je tajno. Mislim da bi se on taj dan trebao malo ranije ustati, obrijati i prvi biti na izbornom mjestu.”

Komentirao je i Milanovićevu izjavu da neće razgovarati sa svima koji budu izabrani u Sabor.

“Postoje ustavni rokovi i zakonske i ustavne obveze kako se predsjednik mora ponašati u takvoj situaciji. Nadam se da će ih se držati. Kako će naš veliki predsjednik i legalist postupiti to je na njemu. Zakon je jasan.”

Pojavila se informacija da je Škoro prodao vlasničke udjele u dvije tvrtke, MB Kvadrat koja je vodila parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur, te tvrtki Omega software koja je razvila kompjutorski software za lokalne općine.

“Prodao sam to sve i prepisao iz jednostavnog razloga što je pritisak javnosti bio toliki da se stvara jedna poduzetnička antiklima. Ja više s parkingom i softverskom kućom nemam ništa. Nadam se da nećete ići toliko daleko da ću morati prodati i kuću.”

“Uvijek sam spreman na provjeravanje bilo čije imovine”, dodao je:

“Pozivam da to činimo redovno. Kao što održavamo svaku drugu vrstu higijene održavajmo financijsku i poreznu higijenu. Ali Porezna uprava i Državni inspektorat ne smije biti sustav koji represivno djeluje na građane, moraju biti savjetodavni. Svaki čovjek koji se bavi nekom djelatnošću boji se dolaska porezne i inspektorata, jer za najmanju sitnicu kažnjavaju.”

Podijeli