Škoro i Milanović najpopularniji među glasačima

Škoro i Milanović najpopularniji među glasačima

Podijeli

Tko je među biračima popularan, a tko nije donio je Dnevnik Nove TV u svom redovitom mjesečnom istraživanju Crobarometar.

Predsjednik Zoran Milanović nakon prisege uživa u pozitivnom dojmu kod 51 posto glasača. Negativno ga vidi njih 38 posto. Tu u odnosu na početak 2020. nema promjena. No, predsjednikova popularnost je manja od njegovih prethodnika kada su počeli mandat. Tako je 2015. o Kolindi Grabar Kitarović pozitivan dojam imalo 57 posto građana, a 2010. o Ivi Josipoviću pozitivan dojam imalo je 79 posto građana.

Miroslav Škoro nije postao predsjednik Republike, ali o njemu pozitivan dojam ima 53 posto, a negativan njih 35 posto. Kolinda Grabar Kitarović napustila je Pantovčak i podijelila naciju. O njoj pozitivan dojam ima 46 posto, ali isti broj građana o njoj ima negativan dojam. O Andreju Plenkoviću 40 posto građana ima pozitivan, a njih 51 posto negativan dojam. Davoru Bernardiću pobjeda Zoranu Milanovića nije koristila. O njemu pozitivan dojam ima 29 posto, a negativan njih 51 posto. Milan Bandić i dalje gubi potporu među građanima. Tako o njemu pozitivan dojam ima 21 posto građana, a njih 71 posto negativan dojam.

I dalje 71 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru, a njih 20 posto misli suprotno. Ne zna njih 9 posto. Optimizam se istopio među svim biračima i sada samo 50 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru. Nakon blagog oporavka i dalje 63 posto građana vladine politike ne odobrava, a njih 28 posto odobrava, dok 9 posto birača ne zna.

Podijeli