U sklopu Dana prodavaonica ploča grupa ZWOUK promovirala debitantski album “Do kraja...

U sklopu Dana prodavaonica ploča grupa ZWOUK promovirala debitantski album “Do kraja bola”

Podijeli

U subotu 13.4. u Caffe baru i Music shopu Nova ploča obilježio se Dan prodavaonica ploča koji je ove godine bio upotpunjen nastupima, druženjem s izvođačima te nagradnim natječajima. Ovom prilikom  glazbenici su podijelili svoja iskustva, poduprijeli su diskografski rad i pozvali ljubitelje glazbe da im se pridruže u vrednovanju kulture kupovanja albuma. Grupa ZWOUK održala je prigodnu svirku kojom je promovirala debitantski album “Do kraja bola”.

Grupa ZWOUK predstavila se široj javnosti krajem prošle godine, a idejni začetnik Ivica Vučko samouki je pjevač, multiinstrumentalist, skladatelj i producent koji prve autorske korake bilježi s avangardnim beogradskom bendom Psihopolis. Autor je i glazbe za filmove, kazališne predstave i modne revije. Novi studijski album predstavlja presjek svega onoga što je proživio, iskusio i osjetio na svom životnom putu. 10 autorskih pjesama s albuma “Do kraja bola” snimljeno je u gradovima koji su obilježili Vučkov život – Parizu, Beogradu i Makarskoj.

Čak 12 studijskih glazbenika, profesionalaca, ali prije svega prijatelja koje je upoznao na trima spomenutim lokacijama gostovali su na albumu i pridonijeli sjajnoj sintezi rocka, funka i art-popa. Osim standardnih gitara, bas gitare, bubnjeva,  klavijatura i saksofona, na albumu možemo čuti i neuobičajene instrumente poput ouda, kavala i raznih udaraljki. Autor svih 10 glazbenih brojeva je Ivica Vučko, a “Balkana”“Ljubav”“Do kraja bola” i “Mir” samo su neke od pjesama koje šalju poruke ljubavi, pomirenja i oprosta, promiču ljudske vrijednosti i izražavaju želju za stvaranjem nekog boljeg svijeta za mlađe generacije.

Podijeli