‘Skladište broj 7’ novi album Dyaca u prodaji od 14.09.!

‘Skladište broj 7’ novi album Dyaca u prodaji od 14.09.!

Podijeli

Đakovački tamburaši Dyaco, koji su tradiciju nadogradili modernim, novim stilovima i pretvorili je u jednu urbanu tamburašku glazbu, ove godine slave tri desetljeća djelovanja.

Idealan scenarij za obilježavanje glazbenog jubileja, upotpunili su kako su i najavili, novim, sedmim po redu studijskim albumom, koji je u izdanju Hit Recordsa u prodaji od ponedjeljka, 14.09..

‘Skladište broj 7’, zanimljiv je izbor novog izdanja, a dečki iz Dyaca ističu, kako su dugo razmišljali o imenu, ‘Budući da se od izlaska prošlog albuma i pripremanja ovoga, dogodilo jako puno stvari, i onih pozitivnih, ali i onih tužnih, album predstavlja skladište naših uspomena i djelić naše intime, koju predstavljamo svim slušateljima’.

Upravo zbog toga, album sadržava dvanaest pjesama, koje diraju u dušu, a neke su već postale omiljeni hitovi, poput, ‘Kad tad’, ‘Garava’, ‘Pukni zoro’, ‘Zagrlimo vjetar‘ ili aktualne ‘Otrovnica‘, kojom su i najavili novi nosaš zvuka.

‘Uz već izdane singlove, na albumu se nalaze i nove pjesme, tako da vjerujemo će naši pratitelji moći uživati u svim skladbama. Pjesme su plod suradnje s brojnim uglednim autorskim imenima, od Miroslava Rusa, Indire Levak, Antonije Šole, Damira Bačića, Gorana Boškovića i Ante Pecotića, dok je spomenuta ‘Zagrlimo vjetar’ djelo člana benda, Mislava Živkovića.’

Dok s nestrpljenjem iščekujemo ‘Skladište broj 7’, ne propustite poslušati novu pjesmu ‘Otrovnica‘. Za glazbu i tekst ‘Otrovnice’ zaslužni su Ante Gudelj i Ante Majić, dok aranžman potpisuju Bojan Šalamon – Shalla i Toni Ćosić, koji su pjesmu protkali elementima modernog svjetskog popa.

‘Mi jesmo tamburaši, međutim već dugi niz godina širimo granice našeg stvaralaštva i budući da smo i osmislili električne tambure, cilj nam je u svakoj prilici modernizirati naš glazbeni izričaj, a takav je slučaj baš i sa Otrovnicom’, ističu dečki iz Dyaca.

Poletni i atraktivni ritam pjesme priča je o ljubavi koja nema sretan završetak, ali je toliko upečatljiva da se takve uzbudljive događaje jednostavno mora opjevati. Otrovnica je žena sa dva lica, žena koja uzima tuđe srce, ali nikome ne daje svoje.

„Ovo moderno pop ruho u koje smo odjenuli našu Otrovnicu predstavlja sjajnu uvertiru za album. Unatoč tome što je ova godina potpuno čudna, luda i neočekivana, mi je želimo završiti na najljepši način – izdavanjem našeg sedmog albuma“, poručuje ekipa iz Dyaca.

Podsjetimo, novi album Dyaca, u izdanju Hit Recordsa u prodaji je od ponedjeljka, 14.09..

Podijeli