SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Čakovec i kineski Yancheng postaju gradovi prijatelji

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Čakovec i kineski Yancheng postaju gradovi prijatelji

Podijeli

Jučer je  održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca, na kojoj se pred vijećnicima našlo pet točaka dnevnog reda. Usvojena je Odluka o usvajanju polugodišnjeg izvješća o izvršenju Proračuna Grada Čakovca do 30. lipnja 2019. godine.

U prvoj polovici ove godine prihodi čakovečke gradske blagajne iznosili su nešto više od 72 i pol milijuna kuna što je 38,58 posto u odnosu na planirano krajem prošle godine kad je donesen Proračun Grada Čakovca za 2019. godinu. U isto vrijeme, rashodi i izdaci su iznosili malo više od 68 mijuna i 200 tisuća kuna e što je 36,10 posto od planiranog. Rezultat poslovanja izvještajne godine je pozitivan.

Na sjednici je donesena i Odluka o prihvaćanju Povelje o prijateljstvu i suradnju između Grada Čakovca i Grada Yanchenga iz Narodne Republike Kine. Naime, tijekom službenog posjeta Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, predstavnici tog grada izrazili su želju za formaliziranjem odnosa, a tom je prilikom i potpisano svojevrsno pismo namjere. Riječ je o gradu smještenom na sjeveroistoku najmnogoljudnije zemlje na svijetu koji ima milijun i 700 tisuća stanovnika. Bit će jedna od polaznih točaka budućeg puta i pojasa svile, a s našim gradom žele surađivati na gospodarskom, kulturnom i društvenom planu.

Gradsko vijeće ovom je odlukom ovlastilo gradonačelnika da potpiše Povelju o prijateljstvu. Pred vijećnicima se našlo i polugodišnje Izvješće o radu gradonačelnika te Plan rada Savjeta mladih Grada Čakovca za iduću godinu. Gradsko vijeće je većinom glasova usvojilo i Odluku o izradi izmjene i dopune “UPU Slemenice – pod jalšom“.

Podijeli