Sedmi dan potrage za nestalim stranim državljaninom na Biokovu bez rezultata

Sedmi dan potrage za nestalim stranim državljaninom na Biokovu bez rezultata

Podijeli

Potraga za nestalim 40-godišnjim poljskim državljaninom na Biokovu ušla je u sedmi dan. HGSS-ovaci i iz cijele Hrvatske već se tjedan dana bore s izuzezno nepristupaćnim terenom, ali i vremenskim neprilikama.
I dalje nema dobrih vijesti, otkriva u razgovoru za Media servis pročelnik stanice Makarska Ante Kukavica koji se javio s terena.

“Sedmi dan je potrage, šanse su sve manje i manje, mi se još borimo i ne odustajemo, sitne šanse još postoje. Čovjek je mlad, sportaš je, još je sve u intenzivnom traganju”.
Potraga za nestalim Poljakom krenula je rano jutros, a potragu već tjedan dana otežavaju česte promjene vremena, ali i izrazito težak teren, ističe Kukavica.

“Na terenu je trenutno 15 spasitelja, krenuli smo jutros u 7 sati, uz pomoć helikoptera HRZ-a smo podigli dvije ekipe na vrh sv. Ilija i Bukovac, koristimo psa tragača i dronove. Nastavljamo pretraživanje terena”.
Iako je nestali 40-godišnjak bio dobro pripremljen i opremljen, izgubio mu se svaki trag. HGSS-ovci su uspjeli locirati signal njegovog mobitela i upravo se na tom područjem cijelo vrijeme intenzivno traga, otkriva Kukavica.

“Moramo znati da je to planina i da je teško locirati mobitel, to su litice, gudure i strmi tereni, tako da to nije jednostavno, ni precizno”. Imamo svjedoke da je bio gore, dvoje poljskih planinara ga je vidjelo, kada se krenuo spuštati prema dolje. To je zadnja informacija koju imamo o nestalom Poljaku”.
Pročelnik makarskog HGSS-a poslao je i poruku svim domaćim i stranim gostima koji su na svom godišnjem odmoru odlučili istražiti čari Biokova.

“Ne ići u ovaj dio planine sv. Ilija na 40 stupnjeva, ako nemate službenog vodiča ili veću skupinu ljudi – nikako ne ići sam”, upozorava Kukavica.
Nestali Poljak se uputio u četvrtak iz Gornjih Brela preko Bukovca na Sv. Iliju. U 12 sati je s Bukovca poslao fotografiju s planine i od tada se više nije javio. Potraga je pokrenuta navečer istog dana. Inače, sv. Ilija je najnedostupniji vrh u Hrvatskoj sa strmim gorskim grebenima i stijenama koje se prostiru sa svih strana.

Podijeli