SDSS bez odluke o tome napuštaju li vladajuću koaliciju

SDSS bez odluke o tome napuštaju li vladajuću koaliciju

Podijeli

Nije se ispričao, nije odgovorio ostaje li SDSS u vladajućoj koaliciji, nije konkretizirao kada će dati taj odgovor, dakle Milorad Pupovac u obraćanju javnosti nije dao nijednu konkretnu infomaciju. Jedino je naglasio da je njegova bojazan da suvremena Hrvatska ima poveznice s NHD manja nego prije dva tjedna.

Svi su čekali i dočekali veliko ništa. Pupovac nije izrekao konačnu odluku o tome ostaje li SDSS u vladajućoj koaliciji.
“Od mene može svatko tražiti da se distanciram od osuda NDH i vidljivih pokušaja revitalizacije ideologije ustaštva u današnjem društvu, ali nitko ne treba očekivati da ću to učiniti”‘, rekao je čelnik SDSS-a.


“Ono što sam spreman učinit, što sam činio i dosada, jest da surađujem s najširim spektrom političkih i nepolitičkih aktera da od Hrvatske stvorimo zemlju mira, da završimo ratove koje smo prošli. U ovoj Vladi, u njenoj koaliciji, u Saboru gdje i sam sjedim i u značajnom dijelu njegovih klubova ima potencijala, a uvjeren sam da ima i spremnosti za tu vrstu suradnje”.

Vodio je niz razgovora s partnerima i premijerom Andrejem Plenkovićem i tvrdi o tome će danas raspravljati prošireno predsjedništvo SDSS-a. Na inzistiranje novinara koja je konačna odluka, Pupovac je rekao:


“Ne vjerujem da ćete do navečer znati taj dogovor. Znat ćete nakon završnog razgovora s koalicijskim partnerima kada se skupimo”.

Nakon dva tjedna medijske šutnje i skrivanja, jedino što su zaključili jest:


“Moje su brige i bojazni danas manje nego prije više od dva tjedna. Jer nikad do sada toliki broj utjecajnih glasova nije osudio dovođenje u bilo kakvu vezu današnje RH s ustaškom NDH”.Premijer je u stabilnost vladajuće koalicije uvjeren. Za Hrvatski radio je izjavio:


“Većina nije upitna. Mi smo dobili mandat i odradit ćemo ga do kraja”.

Uoči konferencije ministar Oleg Butković imao je od Pupovca jasna očekivanja:


“Očekujem da objasni što je rekao i mislim da se treba ispričati”.

No želju da se ispriča, Pupovac mu nije ispunio, jer kaže i njega su nazivali četnikom i kojekakvim imenima pa nije tražio ispriku.

Podijeli