SDP prebrojao 98,60 posto glasova, u drugom krugu Grbin i Kolar

SDP prebrojao 98,60 posto glasova, u drugom krugu Grbin i Kolar

Podijeli

Održani su unutarstranački izbori u SDP-u, no čelna pozicija stranke još uvijek je nepopunjena i o novom će šefu SDP-ovci odlučivati u drugom krugu. Snage će odmjeriti Peđa Grbin, koji je skupio najviše glasova, i Željko Kolar.
Nakon što je prebrojano 98,6 posto glasova, potraga za nasljednikom Davora Bernardića se nastavlja, a u drugom krugu SDP-ovci će odlučivati između Peđe Grbina, koji je osvojio 40,67 posto glasova i Željka Kolara s osvojenih 26,29 posto glasova. Vršitelj dužnosti predsjednika stranke Zlatko Komadina.

“U drugi krug idu Željko Kolar i Peđa Grbin. Drugi krug će se održati 3.10. u subotu. Ostali rezultati će biti poznati i službeno objavljeni sutra. Za potpredsjednike su izabrani Biljana Borzan, Sabina Glasovac, Ranko Ostojić i Siniša Hajdaš Dončić.”

Peđa Grbin je znao da ostaje u utrci još sinoć nakon prebrojanih 70 posto glasova i tada je pozvao članstvo da u 2. izborni krug izađe u što većem broju.

“U ovu kampanju ušao sam sa jednim novim smjerom za SDP. Ušao sam sa željom da prvo napravimo promjenu, onda dobijemo novi SDP i u konačnici dobijemo pobjedničku stranku”.

Za njegovog protukandidata ostanak u utrci bio je malo neizvjestniji, a Kolar je zadovoljan s odazivom članstva.

“Ono što sam na terenu vidio je da je ljudima stalo do SDP-a. Tada postoji i mogućnost da stranku počnemo dizati”.

Trećeplasirani Ranko Ostojić, koji je dobio 17,33 posto glasova, poručio je da ostaje u stranci.

“U SDP-u ne da ostajem nego ću se i dalje borit protiv onih koji trguju”.

Četvrta je bila Mirela Ahmetović s osvojenih 14,67 posto glasova, a peti Marino Percan sa svega 0,58 posto podrške stranačkih kolega. Dok Ahmetović nije željela svojim pristašama sugerirati za koga glasati u drugom krugu, Percan je poručio kako se priklanja Kolaru. Osim predsjednika, članstvo je po principu “jedan član – jedan glas” biralo i 17 članova Predsjedništva, od kojih će četvero potpredsjednika postati oni koji dobiju najviše glasova na izborima, te 103 članice i člana Glavnog odbora stranke, koji je najviše tijelo između dvije konvencije.

Podijeli