SDP-ovci zbog Šuice idu protiv cijelog sazova Europske komisije?

SDP-ovci zbog Šuice idu protiv cijelog sazova Europske komisije?

Podijeli

Iz vrha SDP-a dolaze glasovi da bi njihovi eurozastupnici mogli glasati protiv novog saziva Europske komisije u kojem bi Dubravka Šuica trebala biti potpredsjednica za deografiju i demokraciju. Glasanje u Europskom parlamentu je za dva tjedna, a glasanjem protiv cijelog saziva pokazali bi da su prvenstveno protiv HDZ-ove kandidatkinje. Ipak, pitanje je je li pametno suprotstaviti se cijeloj komisiji Ursule Von der Leyen. Gordan Maras i Ranko Ostojić:

“SDP drži do određenih načela i od toga ne odstupamo. Osoba koja ne može objasniti otkud joj ogromna imovina, ne može imati podršku SDP-a. Neću ulaziti u diskusije, s kolegama eurozastupnicima o tome nisam raspravljao. Kažem vam da mi krećemo od Hrvatske i od toga da Hrvatska mora biti uređeno društvo”.

“Postoji jedan drugi dio – imate nacionalni interes. Ne kažem da treba ili ne treba glasati za Šuicu, ali tvrdim da je puno važnija situacija po meni, a to je na koji način dobiti interese za RH”.
Kako gleda na tu informaciju i kako će sam glasati, otkrio je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida.

“Meni je šokantno da smo zadnjih tjedana od Freda Matića slušali pozitivne izjave što se tiče Šuice i cijele Komisije. Ovo mi je sad nevjerojatno, ali vidjet ćemo što će biti u Strasbourgu. Naravno da ću ja biti protiv ove Komisije jer je ona sastavljena na temeljima i politikama koji će gurnuti Europu još dublje u krizu svih vrsta”.

Podijeli