Sara Kolak propušta Hanžek, Perković najavila hitac od 65 metara

Sara Kolak propušta Hanžek, Perković najavila hitac od 65 metara

Podijeli

Pred nama je sedamdeseti jubilarni Hanžekovićev memorijal.
Miting se otvara večeras bacanjem kugle za atletičare na Zagrebačkim fontanama, a sutra je glavni dio. Nažalost neće biti olimpijske pobjednice u bacanju koplja iz Rija, Sare Kolak.
“Na žalost ne mogu nastupiti na Hanžeku jer imam problem s nožnim palcem, to vučem već par mjeseci i zbog toga sam izgubila par mjeseci treninga. To mi utječe na tehniku i tijelo. Veseli me što ću biti na tribini i navijat ću s veselijem”, poručila je Kolak.

Naša glavna uzdanica za velike domete tradicionalno je Sandra Perković, olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska. “U korona-sezoni rekordi nisu mogući”, najavila je naša atletičarka i dodala:

“Za sedamdesetu obljetnicu Hanžeka, kad sam ranije razmišljala o tome, želja mi je bila baciti sedamdeset metara ali nažalost vjerujem da to nije moguće, svašta je moguće no hitac koji bi mene razveselio bio bi ’65 plus’ što pokazalo da sam na dobrom putu i da spadam u svjetski vrh te da ćemo ovu sezonu samo prekoračiti”, rekla je Perković.

Ivana Brkljačić, direktorica Mitinga naglasila je kako je u organizacijskom smislu napravljeno sve u rekordnom roku te da će slika iz Zagreba biti na mnogobrojnim europskim i svjetskim televizijama.

“Ti ljudi imaju ogromnu ljubav prema ovom mitingu. Pogledajte tribine, a i sve smo napravili da gledatelji mogu po epidemiološkim mjerama biti sigurno kao i sportaši iz cijelog svijeta, te da sve dobro prođe”, rekla je Ivana Brkljačić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić pohvalio je ljude iz organizacije i najavio otvaranje novog sportskog objekta.

“Organizirati ovo u vrijeme pandemije ravno je popeti se na Mt. Everest. Hvala svima na tome, a najavljujem da ćemo za tri tjedna pozvati Sandru, Saru i Ivanu na Svetice gdje će se otvoriti atletski stadion. Time ćemo rasteretiti malo Mladost”, poručio je gradonačelnik Bandić.

Na Fontanama bacanje kugle starta u 19.30, a miting na stadonu Mladosti sutra počinje u 18.20.

Podijeli