Sandra Perković spremna šokirati atletski svijet: Ugrožen je rekord star 30 godina!

Sandra Perković spremna šokirati atletski svijet: Ugrožen je rekord star 30 godina!

Podijeli
Nakon što je na kvalifikacijama bacila s lakoćom disk na gotovo 70 metara, a ove sezone ostvarila i impresivni osobni rekord 71,41 metar, jasno je da bi Sandra Perković u nedjelju u Londonu mogla srušiti rekord svjetskih prvenstava koji punih 30 godina drži Martina Hellmann…

Naša 27-godišnja atletičarka apsolutna je vladarica svoje discipline, a rijetki su porazi koje je doživjela, poput onog na SP-u u Pekingu prije dvije godine kada je završila iza Denije Caballero.

Na novom SP-u ovih dana u Londonu Sandra Perković je u strašnoj formi, o čemu svjedoči silovitih 69,67 metara bačenih u kvalifikacijama ovog petka, kojima je za četiri metra ostavila rivalke iza sebe.

‘Nisam željela ponoviti dramu iz Rija i riješila sam sve u drugom hicu. Ovdje u Londonu sam postala olimpijski pobjednik, obožavam ovdje bacati, sve volim na ovom na stadionu i želim to iskoristiti maksimalno u finalu,’ izjavila je Sandra za HRT nakon kvalifikacija.

Ove sezone Perković je imala i neke poraze od Kubanke Yaime Perez, a onda se dogodio hitac od 71,41 metra na mitingu u švicarskoj Belinzoni, što je bio novi hrvatski rekord i veliki odmak od konkurencije.

Sandra je čini se u jednako dobroj formi stigla na SP i mogli bismo u nedjelju vidjeti nešto posebno, možda čak i rušenje rekorda svjetskih prvenstava kojeg drži Martina Hellmann još iz 1987. godine. Bacila je tada Njemica disk u Rimu na 71,62 metara i do danas nitko nije bolje na svjetskim smotrama, ali naša heroina definitivno je sada spremna ispraviti povijesne knjige i usput osvojiti svoje osmo zlato na velikim natjecanjima…

tportal.hr

Podijeli