Sandra Perković lovi treće svjetsko zlato, Mihaljević u finalu kugle

Sandra Perković lovi treće svjetsko zlato, Mihaljević u finalu kugle

Podijeli

Sandra Perković od 20 sati u Dohi kreće u lov na treći naslov svjetske prvakinje u bacanju diska. Najbolja hrvatska sportašica u kvalifikacijama nije imala problema s daljinom hica, disk je već iz prvog pokušaja letio iznad norme. Najveće konkurentice za zlato su joj Kubanke, Perez i Caballero.

„Osjećam se odlično i u dobroj sam formi. U finalu što Bog da. Priželjkujem si 65 metara u prvoj seriji, a nakon toga je sve moguće“, poručila je Perković. Perković je dvostruka olimpijska pobjednica i peterostruka europska prvakinja, a u svojoj iznimno bogatoj riznici trofeja trenutno ima i dvije svjetske titule, iz Moskve 2013. i Londona 2017. godine.

Jučer se za dobre vijesti pobrinuo Filip Mihaljević koji se plasirao u finale kugle. Iz drugog pokušaja bacio je točno 21 m te nadmašio kvalifikacijsku normu koja je iznosila 20,90 m. Mihaljević je osvojio ukupno 9. mjesto u kvalifikacijama, a najduži hitac kvalifikacija imao je aktualni svjetski prvak Novozelanđanin Tomas Walsh 21,92 m. U finale koje je na rasporedu sutra plasiralo se ukupno 12 bacača.

„Prvi hitac bio je probijanje leda kako bi se priviknuo na natjecanje na velikom stadionu. Bacio sam daleko, ali drago mi je da sam bacao dva puta kako bi osjetio atmosferu i krug. Drugi hitac je bio dobro tehnički odrađen“, rekao je Mihaljević.

Podijeli