Rukometaši uzvratili Švedskoj, Červar izbacio Mandalinića iz momčadi

Rukometaši uzvratili Švedskoj, Červar izbacio Mandalinića iz momčadi

Podijeli

NORRKöPING – Hrvatski rukometaši uzvratili su Švedskoj za poraz koji doživjeli u četvrtak. Kauboji su nakon teškog stradavanja u prvom prijateljskom ogledu u drugom zaigrali puno bolje i slavili u Norrköpingu 29-28 (16-17)…

Najefikasniji kod nas bio je Manuel Štrlek sa sedam pogodaka, a po četiri gola postigli su Zlatko Horvat, Luka Cindrić i Jakov Vranković. Solidan je bio na vratima Hrvatske vratar Mate Šunjić koji je imao osam obrana, a zaustavio je i pokušaj Jeppssona za izjednačenje u posljednjoj sekundi. Posebno je izbornika Linu Červara veselila igra u drugom poluvremenu kad su nam domaćini zabili samo 11 zgoditaka:

 “Mogu samo pohvaliti mlade igrači koji su osporavani, a pokazali su da itekako mogu. Koliko god sam jako zadovoljan mislim da ne trebamo sada misliti da smo previše dobri. Ovo je jedan bljesak koji treba ponavljati i pred nama je puno posla i rada”, zaključio je Červar.

Dodajmo da je uoči druge utakmice sa Švedskom izbornik Lino Červar sa stručnim stožerom donio odluku o izostavljanju Stipe Mandalinića iz momčadi. Hrvatski izbornik je Mandalinića poslao na tribinu dvorane u Norrköpingu zbog neprimjerenog ponašanja na klupi za vrijeme prve utakmice, a u internom razgovoru Mandaliniću je objasnio razloge svoje odluke.

mediaservis.hr

Podijeli