RIJEŠENO MISTERIOZNO UBOJSTVO U NOVAKOVCU Muškarac (28) provalio u kuću, ubio staricu...

RIJEŠENO MISTERIOZNO UBOJSTVO U NOVAKOVCU Muškarac (28) provalio u kuću, ubio staricu i opljačkao je

Podijeli
Foto: Iva Muminović

Izvanredna konferencija za medije sazvana je zbog ubojstva 78-godišnjakinje u Novakovcu čije je tijelo međimurska policija pronašla 17. veljače ove godine. Voditelj Odjela za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke policije Policijske uprave međimurske Zlatko Baranašić istaknuo je kako je osumnjičenik višestruki počinitelj raznih kaznenih djela.

“Utvrđeno je da je 28-godišnjak s područja općine Podturen počinio kazneno djelo teško ubojstvo. Naime, sumnja se da je u razdoblju od 10. do 17. veljače ove godine u Novakovcu nasilno ušao u obiteljsku kuću u ulici Vladimira Rojka te upotrebom tjelesne snage usmrtio 78-godišnju vlasnicu kuće.”

Nakon što je usmrtio 78-godišnjakinju, osumnjičeni je djelomično pretražio kuću i ukrao zasad neutvrđeni iznos novca.

Pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Prelog Marinko Orsag naglasio je kako je istraživanje bilo je opsežno, a trajalo je nekoliko mjeseci.

“Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćen je veliki broj obavjesnih razgovora u više naselja, proveden je niz dokaznih radnji u kojima su sudjelovali policijski službenici PP Prelog službe Kriminalističke policije PU Međimurske. Pravovremena, dosljedna i stručna primjena pravila kriminalističke taktike, metodike i tehnike uz iskustvo rezultiralo je otkrivanjem počinitelja.”

Orsag je dodao.

“Počinitelj je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku uz podnošenje kaznene prijave nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.”

Zaključeno je kako je dovršetkom istraživanja uspješno razriješeno jedno od najtežih kaznenih djela na području Međimurja u ovoj godini.

Podijeli