Rijeka s igračem manje zamalo pobijedila Osijek

Rijeka s igračem manje zamalo pobijedila Osijek

Podijeli

Rijeka i Osijek podijelili su bodove u derbiju 13. kola HNL-a, na Rujevici završilo je 1:1. Domaćini, unatoč tomu što su zadnjih pola sata igrali bez isključenog Pavičića, mogu više žaliti za tri boda. Rijeka je do crvenog kartona u 60. minuti bila konkretnija, a štoviše, uspjela i zabiti s desetoricom, Andrijašević je pogodio u 64. U 83. minuti s distance lijevom nogom prekrasno je pogodio Bočkaj za konačan rezultat.

„Izgubili smo dva boda. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, ali neke šanse u ovakvom derbiju treba realizirati. Nakon isključenja smo čak dali zgoditak i dobro se nosili. Ostaje žal jer odigrali smo dobru utakmicu, a i primili eurogol, nisu oni imali nekakve šanse. Utakmica je bila gledljiva, dobra za HNL“, izjavio je trener Rijeke Simon Rožman.

Nenad Bjelica može biti zadovoljniji bodom.

„Nismo zaslužili pobijediti, za to moraš odigrati kompletniju utakmicu. Međutim, ovdje na Rujevici je teško, Osijek tu nije dugo pobijedio i moramo biti zadovoljni s bodom. Dobar tjedan je iza nas, sedam bodova iz tri utakmice, od toga dvije gostujuće i dvije protiv momčadi iz velike četvorke’ tako da možemo biti zadovoljni“, smatra trener Osijeka.

Osijek je sada prvi sa 27 bodova, Dinamo ima 26 i dvije utakmice manje, kao i treća Gorica sa 23 i četvrti Hajduk sa 17 bodova. Rijeka ima 16 bodova i četiri utakmice manje, šesti Slaven je na 14 i ima jednu manje. Šibenik je na 13 bodova, a na začelju su Lokomotiva, Varaždin i Istra sa po 9 osvojenih bodova s tim da Puljani imaju utakmicu manje.

Podijeli