Na rijeci Muri uspostavljena redovna obrana od poplava

Na rijeci Muri uspostavljena redovna obrana od poplava

Podijeli

Zbog obilnih kiša koje su padale proteklih dana u Međimurju i na području sliva Mure u Austriji, na rijeci Muri je jučer uspostavljena redovna obrana od poplava. Ista je i dalje na snazi, a vodostaj Mure je u Murskom Središću danas u 6 sati bio 397 cm i u daljnjem je porastu

Županijski centar 112 Čakovec je danas zaprimio dojavu da je, zbog porasta vodostaja i izlijevanja rijeke Mure iz korita, do daljnjeg za promet zatvorena županijska cesta 2245 Sveti Martin na Muri – Hotiza. Zbog toga je privremeno zatvoren i Granični prijelaz Sveti Martin na Muri. Građane koji su državnu granicu namjeravali prijeći preko tog graničnog prijelaza upućujemo da to učine preko nekog od obližnjih. Sukladno Planu zaštite i spašavanja grada Mursko Središće gradonačelnik Dražen Srpak sazvao je sastanak stožera na kojem je rečeno da se u cilju pripreme obrane od poplave poduzimaju sve potrebne radnje te da su sve službe u pripravnosti.

Rijeka Mura je zaprijetila i naseljima na području grada Mursko Središće, njezini rukavci su izašli iz korita te su polavili prilaz Skeli na Muri u predjelu Fusek, kao i na završetku Ulice Matije Gupca na prijelazu prema Murskoj ulici. Za sada nema opasnosti od izlijevanja Mure u gradu. Uvedene su mjere opreza – privremeno je bio zatvoren ulaz na središnje gradsko parkiralište, poduzete su potrebne radnje opreza, te je dopremljen šljunak, odnosno zemlja, ako bude potrebno negdje pokrpati propust na nasipu.Vodostaj Mure u Murskom Središću u 9 sati bio je 400 cm. Izvanredne mjere uvode se nakon što prijeđe 410 cm.

Podijeli