Reklamni ormarići Centra za kulturu Čakovec u središtu grada – Izložba filmskih...

Reklamni ormarići Centra za kulturu Čakovec u središtu grada – Izložba filmskih plakata

Podijeli

U očekivanju ponovnog pokretanja filmskog programa Centar za kulturu Čakovec u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom Hrvatske i Hrvatskim državnim arhivom u reklamnim ormarićima organizira izložbu sastavljenu od filmskih plakata.

Filmski plakat kao sredstvo vizualne komunikacije nositelj je brojnih podataka koji ukazuju na bogatu prošlost hrvatske kinematografije. Izložen na reklamnim mjestima u gradu, ormarićima ili panoima, služi za promociju filma. Osim toga ima važnu komunikacijsku ulogu i slučajnog prolaznika poziva na projekcije ili informira o nadolazećim događajima.

U ovom slučaju izloženi plakati imaju svrhu dati kratki kronološki presjek stilskih i oblikovnih rješenja hrvatskog filmskog plakata istovremeno nudeći informacije o protagonistima koji su ostavili bogato kulturno nasljeđe.

Postav izložbe obuhvaća plakate hrvatskih filmskih klasika poput Družba Pere Kvržice, Tko pjeva zlo ne misli, Bitka na Neretvi, Imam dvije mame i dva tate, Kiklop, Vlak u snijegu, Breza, Samo jednom se ljudi i slično. U čakovečkom Centru za kulturu nema filmskog programa do kraja kolovoza.

Podijeli