Razočarenje u Areni; Francuzi uskratili Hrvatskoj polufinale

Razočarenje u Areni; Francuzi uskratili Hrvatskoj polufinale

Podijeli
Nakon dvoboja u kojoj su Norvežani pobijedili Šveđane 28:25, hrvatski su rukometaši imali posve jasnu situaciju. Protiv Francuza odgovarao nam je i remi. Nažalost, očajno prvo poluvrijeme koje su Francuzi dobili sa 19:13 bilo je presudno i na kraju su naši, nakon poraza 27:30, ostali bez polufinala

Puno je bilo upitnika uoči posljednjeg kola skupine I. No, Červarovim igračima na ruke je išao rezultat s dvoboja Norveške i Švedske (28.25) te su u odlučujućoj utakmici protiv Francuza imali i dodatnu mogućnost – odnosno našima je odgovarao i remi.

Bila je to još jedna psihološka pomoć našima, ali kako je Červar uoči dvoboja rekao – na tu se mogućnost naši nisu smjeli osloniti. A u prepunoj Areni, koja je opet bila glasna i nosila igrače, jasno je da su Štrlek, Stepančić, Cindrić i ekipa – lovili pobjedu.

I upravo je Luka Cindrić u uvodnim minutama bio glavni igrač naših, uz dva gola bio je i razigravač. Francuzi su preko Mema od 2:3 otišli na 5:3, ali stigla je i naša serija 3:0.

Potom je i Stevanović skinuo prvi udarac Francuza, ali Karabatić, Dipanda i Mahe odgovorili su serijom 4:0 za vodstvo 10:7.

Kod naših igrača se osjetio respekt, ali Čupićevim realiziranim sedmercom te Mamićeviom ‘bombom’ s deset metara, uspjeli su naši smanjiti taj zaostatak. Pokušao je Červar s promjenom vratara, ali ni Alilović nije bio uspješniji od ‘Stivija’.

Francuzi su jednostavno dolazili do pogodaka, pa je u 23. minuti zaostatak iznosio velikih ‘minus četiri’ (10:14).

Nažalost, bez agresivnosti u obrani i uz mnoštvo grešaka u napadu (nevjerojatno, izgubili su naši dvije lopte sami od sebe), prednost Francuske da poluvremena bila je velikih plus šest (19:13). Bilo je to očajnih 30 minuta te je bilo pitanje hoće li Červar pod poluvremenom uspjeti probuditi svoje igrače.

Alilović je ostao na golu, čak je i spojio tri obrane (od toga jedan sedmerac), ali premalo je bilo raspoloženih u napadu. Najhrabriji je bio Marko Mamić, koji je početkom drugog dijela zabio dva gola.

Tračak nade vratio se u 42. minuti, kada su Kopljar i Štrlek doveli Hrvatsku na ‘minus četiri’ (20:24). Međutim, do sljedećeg pogotka naših prošlo je čak šest minuta. Tada su Mandalinić i Štrlek u istoj minuti zabili dva gola, Hrvatska se vratila na ‘minus tri’ (22:25) a tribine su živnule.

Uz to Luka Karabatić je zaradio isključenje, Kopljar i Čupić zabili su još dva gola i stigla je Hrvatska na dostižnih 24:26. I još je Čupić ukrao jednu loptu, nakon koje je Cindrić zabio za 25:26.

Francuski odgovor bili su golovi Lagardea i Karabatića.

Do kraja je bilo još pet minuta, ali uz borbenu Hrvatsku vratila se i vjera u preokret. Ipak, stali su naši u realcizaciji, a pogodak Luke Karabatića dvije minute prije kraja za 29:26 Francuske označio je kraj hrvatskih nadanja.

tportal.hr

Podijeli